Hoe zet ik de batterij bespaar modus uit op een Android telefoon?

Voor een goede rit registratie is het van belang dat de instellingen van het toestel juist ingesteld staan. Een vaak voorkomend probleem voor een verkeerde rit registratie is de batterij bespaar modus. Dit komt omdat deze bespaar modus de werking van de GPS locatie fors beperkt.

Let op: soms kunnen bepaalde apps ook de batterij bespaar modus activeren. Loop daarom ook je apps na.

Via de volgende stappen kun je de batterij bespaar modus uitzetten.
Let op: Dit kan er anders uitzien per toestel en Android versie.

1

Veeg twee keer je vinger van boven naar beneden in het beginscherm om de instellingen/notificatie menu uit te klappen.

2

Controleer of de  spaarstand uit staat en pas dit eventueel aan. Klik daarna rechtsboven in het instellingen/notificatie menu op het tandwiel icoontje om de instellingen van je telefoon te openen.

3

Klik op Apps.

4

Scroll in de lijst naar beneden en klik op TimesUpp.

5

Klik op Batterij.

6

Klik op  Batterijverbruik optimalisatie.

7

Vink hier Niet optimaliseren aan zoals het voorbeeld hieronder en klik op gereed.

P.s. Let op, na een nieuwe installatie moet je bovenstaande instellingen opnieuw aangeven.